Galapremière Filmproject

leerlingen groep 8 presenteren identiteit van de school

Dinsdag 16 december is een spannende dag voor de leerlingen van de groepen 8 van zes basisscholen van Stichting Flore. Zij hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan een ‘one-minute’ film over hun eigen school. En deze films gaan op dinsdag 16 december in première in de JT bioscoop in Heerhugowaard.

Het filmproject ‘Dit zijn wij als school’ is de afronding van het Flore-brede identiteitstraject dat in 2011 is gestart. Directies en teams van de scholen hebben actief aandacht besteed aan de levensbeschouwelijke identiteit van Stichting Flore en van de eigen school. Vervolgens is er een nieuwe identiteitstekst voor de Stichting vastgesteld. De scholen van Stichting Flore kunnen nu in woord en/of beeld een helder antwoord geven op vragen naar hun identiteit.

De leerlingen van de zes deelnemende scholen hebben de manier waarop zij de school beleven en waarderen, hún idee van identiteit, verbeeld in een film van 119 seconden.
Het gehele proces van script, storyboards, floorplannen, acteren, opname en montage is door de leerlingen zèlf gedaan. Het eindresultaat zullen ze op dinsdag 16 december gaan zien op het witte doek.

Dankzij de hartelijke medewerking van JT bioscoop in Heerhugowaard werd het mogelijk de première in een heuse bioscoop te laten plaatsvinden. De filmsterretjes worden over de rode loper ontvangen en worden na afloop getrakteerd op een glaasje kinderchampagne.

De deelnemende scholen zijn: Willibrord, Heiloo –De Doorbraak, Warmenhuizen – Tweemaster en De Zeppelin, Heerhugowaard – Het Klimduin, Groet – St. Michaelschool, Zuidschermer.