Update Corona 12 maart 2020

Gevolgen kabinetsinformatie voor Blosse

Het kabinet heeft vanmiddag crisisoverleg gevoerd met het RIVM en besloten dat de scholen en kinderdagverblijven niet gesloten hoeven te worden. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland) Verder zijn er wel aanvullende maatregelen afgekondigd zoals thuisblijven bij klachten, evenementen worden afgelast, thuiswerken waar mogelijk of spreiding van de werktijden en het bezoek aan kwetsbare personen te beperken voor de periode tot 31 maart. 

Dit betekent dat de kinderen naar school en de opvang kunnen blijven komen, mits zij geen gezondheidsklachten hebben. Dit betreft dan neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts. 

Dus, is je kind verkouden, heeft het keelpijn, hoest het of heeft het koorts, hou je kind dan thuis. Meld je kind wel ziek bij de school.  

In vervolg op de maatregelen van de overheid heeft het bestuur besloten dat er op Blosse kindcentra geen evenementen meer worden  georganiseerd, evenals schoolreisjes en excursies.  

Ondanks dat kinderen niet als risicogroep worden aangemerkt, adviseren we de locaties grote samenkomsten van kinderen in het kindcentrum zoveel mogelijk te beperken.  

Het kabinet heeft geadviseerd om met milde klachten thuis te blijven. Dit betekent dat er ook van leerkrachten veel ziekmeldingen binnenkomen of zullen binnenkomen. Het kan zo zijn dat wanneer er geen invalleerkrachten beschikbaar zijn, er groepen naar huis gestuurd moeten worden.   

Er zijn ICT-middelen beschikbaar waardoor het mogelijk is op afstand onderwijs te verzorgen. Mocht een leerkracht niet op locatie onderwijs kunnen verzorgen omdat deze met milde klachten thuis moet blijven, dan zou dit een optie kunnen zijn. Je wordt hier vanuit je eigen locatie over ge├»nformeerd.  

We realiseren ons dat deze maatregelen een groot beroep doen op jullie flexibiliteit in deze bijzondere situatie. We vertrouwen op je begrip.  

College van Bestuur Blosse

corona virus corona virus